Alina Jofe-Bordjukova. Foto no personīgā arhīva.

Latvijas Universitātes (LU) Tukuma filiāles studiju programmas "Pirmsskolas izglītības skolotājs" absolvente Alina Jofe-Bordjukova filiāli absolvēja 2019. gadā, bet 2021. gadā viņa absolvēja arī maģistra studiju programmu "Skolotājs". Un šobrīd Alina strādā LU par pasniedzēju un brauc arī uz Tukuma filiāli pie pirmsskolas pedagogiem. Iepazīsimies ar absolventes Alinas Jofes-Bordjukovas veiksmes stāstu.

Vienmēr esmu sapņojusi būt par skolotāju. Mana mamma ir skolotāja, un tu, iespējams, neapzināti, bet “dzīvo” šajā pirmsskolas dzīvē. Jāatzīst, mana ģimene nevēlējās, lai es strādātu par skolotāju, jo tas ir smags darbs – darbs ar bērniem, vecākiem un papīriem. Darbs ar cilvēkiem ir pats grūtākais.

Tā sanāca, ka no 18 gadiem sāku strādāt privātajā pirmsskolā, kaut gan paralēli studēju LU SZF komunikācijas zinātne. Privātās izglītības iestādes vadītāja Dagmāra mudināja mani iestāties Tukuma filiālē studiju programmā – pirmsskolas skolotājs. Viņa pati pasniedza fakultātē mūzikas metodiku. Tā vienā augusta dienā es aizbraucu un iesniedzu dokumentus Tukuma filiālē.

Filiālē bija ērts mācību grafiks, kas ļauj apvienot ar darbu. Nodarbības klātienē notiek vienu reizi nedēļā – ceturtdienā. Neskatoties, ka esmu no Rīgas, man patika braukt ar vilcienu, satikt kursa biedrenes, tas atrāva mani no ikdienas rutīnas un ļāva baudīt Tukuma skaistumu. Es daudz dzirdēju labas atsauksmes tieši par Tukuma filiāli, ka liela uzmanība tiek pievērsta praktiskām nodarbībām, kas man bija ļoti svarīgi. Jo esmu praktiķis! Pirmā nodarbība mums bija mūzikas metodika pie Baibas Brices. Un mēs pirmajās minūtēs sākām dziedāt, skandēt skaitāmpantus. Mēs pat ar kursa biedreni vienojāmies, ka es dziedu līdzi, un viņa pieraksta dziesmas vārdus un kustības, jo viss noderēs darbā ar bērniem. Un jau nākamajā dienā pēc iedvesmojošās lekcijas kopā ar bērniem iemācījāmies vairākas pirkstiņrotaļas un rīta dziesmas. Un tā bija ar katru lekciju un pie katras docētājas. Visi docētāji mūs ļoti iedvesmoja un mācīja, ar katru reizi lekcijas bija interesantākas un kreatīvākas. Es nevienu mirkli nenožēloju, ka mainīju savu profesiju un kļuvu par skolotāju.

Pēc Tukuma filiāles iestājos maģistra programmā “Pedagoģija”. Kad mācījos maģistra studijās, jau izvirzīju sev mērķi vadīt kursus vai būt mentors topošajām pirmsskolas skolotājām, jo vēlējos dalīties ar savām zināšanām un pieredzi. Un atkal vienā skaistā augusta dienā man piezvanīja Dagnija Vigule un apstiprināja manu kandidatūru pasniedzējas amatā Latvijas Universitātē. Tas bija sākums manam jaunam dzīves mērķim.


Paldies un vēlam turpmāko karjeras izaugsmi filiāles absolventei Alinai!

Un atgādinām, ka katram ir iespēja uzsākt savu veiksmes ceļu – LU Tukuma filiālē līdz 22. janvārim notiek ziemas uzņemšana Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes 1. līmeņa profesionālajā augstākās izglītības studiju programmā “Pirmsskolas skolotājs” . Uzzini vairāk par uzņemšanas noteikumiem. Tālrunis saziņai: 26437342, 63126807; e-pasts: tukums@lu.lv; adrese: Pils iela 14, Tukums.

   

Dalīties