Latvijas Universitāte parakstījusi sadarbības līgumu ar Latvijas tenisa savienību par tenisa treneru apmācību studiju programmas ‘’Sporta treneris’’ ietvaros!

Līdz šim studiju programma specializējusies basketbola un futbola sporta veidos, tomēr šobrīd klāt nācis arī teniss, un esošajiem un topošajiem tenisa treneriem būs iespēja iegūt 1. līmeņa profesionālo augstāko izglītību, studējot Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē.

Latvijas tenisa savienības ģenerālsekretārs Konstantīns Zasjadko norāda, ka “būtiski ir paaugstināt tenisa treneru kvalifikāciju un šis ir liels solis uz priekšu, lai to izdarītu. Būtisks ir filiāļu faktors, jo spēcīgi tenisa klubi atrodas ne tikai Rīgā, bet arī reģionos. Piemēram, Daugavpilī,  Rēzeknē, Liepājā un Lielvārdē ir labas tenisa skolas. Absolventiem tagad būs iespējams kļūt par tenisa treneriem, studējot tuvāk mājām, nevis dodoties uz Rīgu vai ārzemēm.”

Studiju programmas mērķis ir nodrošināt iespēju studentiem iegūt sporta trenera darbam nepieciešamās zināšanas, prasmes, kompetenci sportā ar sporta trenera kvalifikāciju atbilstīgi nacionālā un starptautiskā mērogā izvirzītām profesionālās kompetences prasībām. Studiju plānā paredzēts apgūt plaša spektra tenisa taktiskās un tehniskās nianses, kā arī cita veida treneriem nepieciešamās zināšanas (t.s. anatomijas, fizioloģijas, pedagoģijas u.c.). 

Studijas tiek nodrošinātas gan Rīgā, gan filiālēs Kuldīgā, Tukumā, Cēsīs, Madonā un Alūksnē, piedāvājot studentiem mācīties gan pilna laika klātienē (PLK), gan arī nepilna laika neklātienē (NLN).

Studiju ilgums:

  • PLK studijas Rīgā - 4 semestri (2 gadi)
  • NLN studijas Rīgā un filiālēs - 5 semestri (2,3 gadi)

Studiju maksa:

  • PLK studijas Rīgā - 1800 eiro gadā
  • NLN studijas Rīgā - 1500 eiro gadā.
  • NLN studijas filiālēs - 1200 eiro gadā

Vairāk par 1.līmeņa profesionālo augstākās izglītības programmu ‘’Sporta treneris’’ lasi >>> ŠEIT.

Dalīties